Elsősorban betonelem gyártásához szükséges szerszámok tervezésével és készítésével foglalkozunk, de vállalunk egyedi megrendeléseket is.

A megrendelői igények alapján megtervezett modell jóváhagyását követően legyártjuk a kirajzolt alkatrészeket, szerkezeteket. Az alkatrészeket forgácsoló üzemünkben CNC marógépeken, CNC lézervágó gépen és esztergapadon készítjük el. A szemcseszóró berendezéssel előkezelt alkatrészeket minősített hegesztő kollégáink állítják össze. Szerszámok esetében feszültségmentesítés után nitridáltatjuk, cementáltatjuk a munkadarabokat, hogy azok elérjék a megfelelő keménységet.

BETONELEM- ÉS TÉRKŐGYÁRTÓ SZERSZÁMOK

A betonelemek és a térkövek gyártásához szükséges gyártósablonokat a megrendelő igényeinek megfelelő méretben és elrendezéssel, az általa használt gyártóberendezéshez illeszkedő kivitelben készítjük el. Vállaljuk teljesen egyedi szerszámok tervezését, gyártását, illetve már meglévő, de sérült szerszámok javítását is.

Kétféle technológiával dolgozunk:

  • mart eljárás – hőkezelhető lemeztömbből
  • fűzött eljárás – 450-es Hardox lemezből

Mart szerszámkészítés folyamata:

Fűzött szerszámkészítés folyamata:

Néhány az általunk tervezett és gyártott szerszámok közül:

NYOMÓLAPOK BETONELEM- ÉS TÉRKŐGYÁRTÓ SZERSZÁMOKHOZ

Nyomólapgyártás folyamata:

Egy szerszám esetében az egyik leggyorsabban kopó alkatrész a nyomólap. Éppen ezért vállaljuk új, egyedi nyomólapok készítését is már meglévő szerszámokhoz. Ez a gyakorlatban annyit takar, hogy a sérült, elhasználódott nyomólapokat leszereljük, majd tizedmilliméter pontossággal belegyártjuk a szerszámba az újakat. Az új nyomólapokat elküldjük hőkezelésre, majd összeépítjük a szerszámmal.

Néhány az általunk tervezett és gyártott nyomólapok közül:

EGYEDI SZERSZÁMOK

A betonelem gyártásához szükséges szerszámok tervezése és készítése mellett ma már számos más profilú cégnek is készítünk teljesen egyedi szerszámokat.