Egyre gyakoribb, hogy nem konkrét gépigénnyel keresnek meg bennünket, hanem egy problémakör megoldására kérnek speciális berendezést tőlünk. Ilyen esetben nagy hangsúlyt fektetünk a cég termelési és működési folyamatainak alapos megismerésére, hiszen előfordul, hogy a valódi megoldás egy teljesen más probléma orvoslása és arra célgép fejlesztése, mint a megrendelő által megfogalmazott eredeti elképzelés.

A helyszíni felmérést követően megtervezzük és 3D-s modellen megjelenítjük a kívánt terméket. A terv jóváhagyását követően forgácsolóüzemünkben legyártjuk a kirajzolt alkatrészeket, szerkezeteket. Ezzel párhuzamosan elkészítjük a villamos terveket, majd automatizáljuk a berendezéseket. A zsírtalanított szerkezetek felületkezelése (festékszóró pisztollyal) saját telephelyünkön történik. Igény esetén természetesen galvanizált, porfestett kivitelben is gyártunk termékeket.

BETONELEM- ÉS TÉRKŐGYÁRTÓ GÉPEK

Egy gyártó cég életében mindig fontos szerepet tölt be az első olyan berendezés, melyet maga tervezett és gyártott le az elsőtől az utolsó csavarig. Számunkra ez, a már a nevében is erőt sugárzó Gladiátor térkőgyártó gép, amelyet aztán az évek során több másik is követett.

GLADIATOR 1800 térkőgyártó gép

Modell: GLADIATOR 1800
Kapacitás: 1800 ütem/8 óra
Ciklusidő: 13-16 másodperc
Gyártótálca mérete: 1400×1100 mm
Gyártófelület mérete: 1300×1050 mm
Minimális termékmagasság: 40 mm
Maximális termékmagasság: 250 mm

A Gladiátor gyártósor bizonyos paraméterei igény szerint egyediesíthetőek.

RAKLAPADAGOLÓ RENDSZEREK

Számos iparágban az elkészült termékeket raklapra csomagolva szállítják el a gyárakból. Az általunk tervezett és gyártott raklapadagoló rendszer az adott gépsorhoz igazítva, a szükséges ciklusidővel adagolja a raklapokat, mely soronként tudja fogadni a termékeket.

GRANULÁTOMSZÓRÓ BERENDEZÉSEK

Elsősorban raklapos csomagolásnál, de más módon történő rakatolás esetén is sok esetben szükséges az egymásra kerülő termékek megfelelő elválasztása, összenyomódásának, összeragadásának megelőzése. Erre a célra már több cég is a mi granulátumszóró berendezésünket választotta, melynek szórási sebessége és szórási sűrűsége az egyedi igényekhez igazítható.

SPECIÁLIS FELÜLETKÉPZŐ RENDSZEREK

Egy térkőgyártógép nemcsak eltérő méretekben, de többféle felülettel és színezési eljárással is képes térköveket gyártani. Büszkék vagyunk arra, hogy referenciáink között szerepel egy olyan egyedi színkeverési technológia fejlesztése is, melyet az elmúlt években gyártósorral együtt, illetve önállóan, más berendezésekkel kompatibilis kialakításban is értékesítettünk már – belföldi és külföldi térkőgyártó vállalatok számára egyaránt.

TÉRKŐ ANTIKOLÓ ÉS VISSZACSOMAGOLÓ SOROK

A rusztikus, leginkább bontott téglára hasonlító térkövek „antikolása” a gyártást követően, utólagosan történik. A szalagon egy forgó dobba juttatott térkövek az egymáshoz ütődés hatására karcossá, töredezett élűvé válnak. Saját tervezésű antikoló berendezésünket – megrendelőnk kérésére – kibővítettük egy térkő visszacsomagoló rendszerrel is. Ennek a munkafázisnak a gépesítésével a termékek csomagolási ideje a korábbihoz képest jelentősen felgyorsult, melynek köszönhetően a gyártó hatékonysága is számottevően javult.

RAGASZTÓGÉPEK

Egyik legújabb fejlesztésünk ez a megrendelőnk minden igényét kielégítő, automatizált ragasztógép tervezése, gyártása és üzembehelyezése.