SPECIÁLIS TÉRKŐGYÁRTÓGÉP
PROTOTÍPUSÁNAK KIFEJLESZTÉSE A MART-FORMA KFT-NÉL

A kedvezményezett neve: Mart-Forma Kft.
A szerződött támogatás összege: 81 160 888 Ft
A támogatás mértéke: 57,45 %
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01677
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.11.30.
A projekt címe: Speciális térkőgyártógép prototípusának kifejlesztése a MART-FORMA KFT-nél

A projekt tartalmának bemutatása:

A Mart-Forma Kft. legfőbb célkitűzése, hogy az általa fejlesztés alatt álló, de még csak előzetes tervezési fázison átesett márvány-jellegű térkövek gyártására alkalmas technológiát a gyakorlatba is átültesse. Így egy olyan prémium térkövek gyártására alkalmas technológiát fejlesszen ki, mely a teljes gépgyártó piacon abszolút egyedi megoldást tud kínálni minden prémium térkövek gyártására szakosodott cégnek.

A kísérleti fejlesztés megvalósításával együtt fejlődési lehetőség a marási technológia gépesítettségének felfejlesztése egyrészt a kísérleti-fejlesztéshez kapcsolódóan, másrészt a későbbiek során az MF2000 fantázianevű speciális térkőgyártógép sorozatos gyártásához.

A Mart-Forma Kft. további fejlődési lehetősége a termelési kapacitás és ezzel együtt a létszám bővítése, hogy minél több megrendelés kiszolgálására legyen alkalmas.


TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS A MART-FORMA KFT-NÉL

A kedvezményezett neve: Mart-Forma Kft.
A szerződött támogatás összege: 30 500 000 Ft
A támogatás mértéke: 67%
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00419
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A Mart-Forma Kft. tevékenységéhez elengedhetetlen a technológiailag fejlett géppark, a folyamatos innováció és fejlesztés. Ezt, valamint a piaci igényeket szem előtt tartva dolgoztuk ki a pályázat keretei között beadott projektötletünket, amely pozitív elbírálásban részesült.

A tevékenységünk során jelentős mennyiségű gépalkatrészt kell méretre vágnunk, nagy szériaszámban és kiemelkedő pontossággal, ezért a lézeres technológia alkalmazása kikerülhetetlen. Mindezt eddig külső segítséggel oldottuk meg, amely időigényes és költséges folyamat. A beruházásnak köszönhetően –amely során beszerzésre kerül egy CNC vezérelt lézervágó berendezés- a jövőben képesek leszünk a lézeres technológiát házon belül használni, nem szorulunk majd a beszállítók segítségére. Ennek kapcsán költség csökkenést realizálhatunk, valamint a munkafolyamatra fordított időmennyiség is csökkenni fog. Ezáltal versenyképességünk növekedni fog, új piaci igényeket is ki fogunk tudni szolgálni.